Forum Classic Honda Owners Club Strona Główna Classic Honda Owners Club
Forum fanów starych Hond

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Budowa domu
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Classic Honda Owners Club Strona Główna -> Ogólnie o klasykach
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
żabacia

PostWysłany: Pią Sty 02, 2026 19:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przy planowaniu prac stropowych zaczęłam rozglądać się za sensownymi rozwiązaniami i trafiłam na wynajem podpór stropowych. Brzmi to wygodnie, szczególnie jeśli ktoś nie buduje zawodowo. Ciekawa jestem, czy któraś z Was korzystała i może podzielić się wrażeniami z praktyki.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Pią Sty 02, 2026 19:24    Temat postu:

Powrót do góry
zebek444

PostWysłany: Wto Sty 13, 2026 12:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnio dużo o tym myślałem i mam podobnie.
toć

PostWysłany: Pią Sty 23, 2026 08:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli ktoś stoi przed wyborem technologii do nowego domu, to serio polecam spojrzeć na pompę ciepła i rekuperację jako jeden system, a nie dwa osobne tematy. Wtedy całość zaczyna się logicznie spinać. Ta firma całkiem sensownie spina te wszystkie informacje: https://rekuperatory-ask.pl/pompy-ciepla/ . Na przykład można się stamtąd dowiedzieć, że: "Wybierając pompę ciepła nie warto patrzeć tylko na „moc w specyfikacji”, bo kluczowe są parametry dopasowane do zapotrzebowania cieplnego budynku — realna kubatura, izolacja ścian i dachu, straty ciepła przez okna i wentylację. Pompa ciepła powinna być tak dobrana, żeby pracowała w optymalnym zakresie, a nie cały czas „na pełnym gazie”. Do tego dochodzi sprawa COP i SCOP — im wyższe wartości, tym lepsza efektywność energetyczna w sezonie grzewczym. To nie jest trywialny wybór i warto to zostawić specjalistom, którzy potrafią przeprowadzić analizę energetyczną Twojego domu".
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Pią Sty 23, 2026 08:26    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Classic Honda Owners Club Strona Główna -> Ogólnie o klasykach Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3
Skocz do: