|
Classic Honda Owners Club Forum fanów starych Hond
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
żabacia
|
Wysłany: Pią Sty 02, 2026 19:24 Temat postu: |
|
|
| Przy planowaniu prac stropowych zaczęłam rozglądać się za sensownymi rozwiązaniami i trafiłam na wynajem podpór stropowych. Brzmi to wygodnie, szczególnie jeśli ktoś nie buduje zawodowo. Ciekawa jestem, czy któraś z Was korzystała i może podzielić się wrażeniami z praktyki. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pią Sty 02, 2026 19:24 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
zebek444
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
toć
|
Wysłany: Pią Sty 23, 2026 08:26 Temat postu: |
|
|
| Jeśli ktoś stoi przed wyborem technologii do nowego domu, to serio polecam spojrzeć na pompę ciepła i rekuperację jako jeden system, a nie dwa osobne tematy. Wtedy całość zaczyna się logicznie spinać. Ta firma całkiem sensownie spina te wszystkie informacje: https://rekuperatory-ask.pl/pompy-ciepla/ . Na przykład można się stamtąd dowiedzieć, że: "Wybierając pompę ciepła nie warto patrzeć tylko na „moc w specyfikacji”, bo kluczowe są parametry dopasowane do zapotrzebowania cieplnego budynku — realna kubatura, izolacja ścian i dachu, straty ciepła przez okna i wentylację. Pompa ciepła powinna być tak dobrana, żeby pracowała w optymalnym zakresie, a nie cały czas „na pełnym gazie”. Do tego dochodzi sprawa COP i SCOP — im wyższe wartości, tym lepsza efektywność energetyczna w sezonie grzewczym. To nie jest trywialny wybór i warto to zostawić specjalistom, którzy potrafią przeprowadzić analizę energetyczną Twojego domu". |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pią Sty 23, 2026 08:26 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |